субота, 24. септембар 2011.

Del Arno band

Del Arno band je jedno od prijatnih sećanja na period dok sam radio emisiju "Da Bog da crk'o r'n'r, kad ga svako svira" na radiju 016!
U to vreme sam bio "fizičko i protivpožarno obezbedjenje", ako se dobro sećam naziva radnog mesta. Stražar i portir, što bi se reklo. Treća smena, slušam radio, "Beograd 202". Gost Jovan Matić, pevač Del Arno benda. Doneo čovek svoje ploče i od jedan po ponoći do pet ujutru uz laganu priču o regeu "maltretira" slušaoce! Ne sećam se ko je bio voditelj (možda Ljuba Ninković), ali znam da je to jedna od retkih emisija koju sam odslušao do kraja. Duša mi spava, što bi se reklo, ali nema spavanja na radnom mestu! Kad bi se zezali...
Druga priča o DAB je opet vezana za radno mesto i emisiju. Naime, emitovali smo intervju koji sam radio sa Jovanom. Čovek je zahvalan sagovornik, ima priču, što bi se reklo, ne deluje dosadno taj razgovor... I tako, red priče, red pesama Del Arno benda... Sutradan odem na posao, primopredaja smene, kad kolega kaže doslovce:
"Slušao sam ti sinoć emisiju. Pazi, ja uopšte ne slušam rege, ne volim tu vrstu muzike, ali kad sam čuo onog što ti bio gost... Čovek me oduševio! Imaš li nešto od njihove muzike, hoću da preslušam!"
Gledao sam ih nekoliko puta uživo. Svaki put su bili sve bolji, a atmosfera koju prave na koncertu se ne opisuje. Još nisu izmišljene te reči u srpskom jeziku. To morate da doživite.
Dakle, što bi sami oni rekli "DAB je tu da spaja, i ova priča nema kraja..."


среда, 21. септембар 2011.

Koncert Del Arno benda!!!

Petak, 30. septembar, 2011!!! Banovina, Niš! 21.00h.



Možda i ona pročita 45, Ona zna

- Kako stoji stvar s njom?
Izludjuje me to pitanje. Ali, neizbežno je.
- Isto kao i pre.
- Ne zna ona šta hoće, kažem ti ja...
- Ne zna. U stvari, da se ne lažemo. Zna ona šta hoće, ali ne zna kako. U stvari, zna i kako, ali je strah. Zna da je to bolno. I u emotivnom, a može lako da bude i u fizičkom smislu. I tako, korak napred, a dva nazad. Pa malo u krug, ni tamo, ni ovamo, a opet i tamo i ovamo. Nada se da će to neko drugi da reši ili će to da se reši samo od sebe. Zna da je to samo pusta, neostvariva želja i da je ona ta koja mora da preseče na koju stranu, ali eto, nada umire poslednja.
- A gde si ti u toj priči?
- Kaži mi da ti kažem... Nemi saputnik.
- Prolazi vreme...
- Odavno je prestalo da postoji...